Naruto Ninja Way 2022

Powered by Forumotion.

Naruto Ninja Way

Stvori originalnog lika i postani najjači ninja u Naruto svetu! Izaberi put dobra i postani lider sela - kage ili se odluči za put zla i kreiraj organizaciju kojom ćeš uništiti svet!

ULOGUJ SE
REGISTRUJ SE

NARUTO NINJA

WAY

ahelova kucaPet Nov 11, 2022 2:44 pmAhel
ninjaszUto Nov 01, 2022 2:31 amnarutoking31
Travel Here EvidencePon Okt 31, 2022 9:25 pmnarutoking31
KlanUto Sep 20, 2022 8:51 pmNNW Game Master
KONCEPT TIMOVAUto Sep 20, 2022 7:52 pmSieghart
TIMSKE MISIJEUto Sep 20, 2022 7:37 pmSieghart
DOUNGEON EVENTUto Sep 20, 2022 7:22 pmSieghart
ARENA TOURNAMENTUto Sep 20, 2022 7:04 pmSieghart
Training groundUto Sep 06, 2022 9:25 pmKanekai Ken
Einer - Jounin IspitNed Sep 04, 2022 7:13 pmxXnikolaXx69
Akira - Jounin IspitNed Sep 04, 2022 1:01 amNNW Game Master
Na Hwajin - Jounin IspitSub Sep 03, 2022 12:20 pmNa Hwajin
Kanekai Ken - Genin IspitPet Sep 02, 2022 2:23 pmFen
TestPet Sep 02, 2022 12:20 amNNW Game Master
Glavni Trg Shinobi GradaČet Sep 01, 2022 7:24 pmTakashiKomuro
Gorštak - Jounin IspitČet Sep 01, 2022 1:34 pmGorštak
Kanekai Ken - Genin IspitSre Avg 31, 2022 2:11 pmFen
Satoruov genij ispitUto Avg 30, 2022 11:08 pmFen
Hisoka - Genin IspitUto Avg 30, 2022 11:00 pmNNW Game Master
Na Hwajin - Genin IspitUto Avg 30, 2022 7:26 pmFen
TakashiKomuro - Genin IspitPon Avg 29, 2022 8:53 pmFen

Genin tutorijal

Čet Jun 07, 2018 4:50 pm
Kon
Kon
Special Jounin
Level:1

1000/1000

1000/1000

1000/1000

Sada kada ste academz student vreme je da se upoznate sa osnovnim pravilima RPa (roleplaya) i borbe u ovoj igri. RP je simulacija stvarnog života, gde vi rečima opisujete šta vaš lik radi i govori, kao studentu akademije, svaki RP post će vam donositi 100 xp-a (experience points), genin ispit možete polagati na levelu 10, što znači da će vam trebati otprilike 20 postova da bi stigli dotle. Jako je bitno da kao studenti ne pišete postove nigde van konohe, i da ne otvarate nove teme unutar konohe, već samo kao odgovore na već postojeće teme. Već je u prošlom delu objašnjeno kako da uđete u Konohagakure, i vaš rp se može odvijati u bilo kojoj od tema koje se pojave kada kliknete na jedan od kružića (doduše kao studenti akademije nemojte kliktati na zgradu uprave i bolnicu).

Sledeća bitna stavka je da ne smete da postujete sami iza sebe, osim u svojoj kući gde su dva posta uzastopno u roku od 24h dozvoljena. Dakle, najefikasniji način za rp vam je da nađete još nekoga (na discordu koji je u prvom  delu tutorijala ili na forumskom četu koji doduše retko ko koristi) i postate naizmenično, razvijajući nekakav odnos između vaših likova. Kada napokon stignete na deseti level vreme je da polažete genin ispit, i da bi ga položili morate da savladate osnove roleplaya koje su već objašnjene, kao i osnove borbe koje će biti objašnjene ispod.

BorbaBorbe na ovom forumu su jako komplikovane, i čak i igrači koji igraju jako dugo često imaju nedoumice, sa obzirom da je sve aspekte borbe nemoguće objasniti ukratko, ovde ćemo preći ono osnovno što vam je potrebno za genin ispit: Kartice, kombinacione slotove, vrednosti, sposobnost i inventar slotove.


Kartice i kombinacioni slotovi


#card20 #card192
#card763 #card22

U ovoj igri, kartice su osnovni način borbe, podeljene su u dve kategorije, damage i efekte (neke spadaju u obe kategorije). Svaka kartica troši određene vrednosti, što piše u donjem desnom ćošku kartice, i ima efekat, koji je opisan u tekstu sa desne strane, radi određenu količinu damage-a (što isto piše dole desno) ili oba. Svaka kartica takođe oduzima određen broj kombinacionih slotova, koji služe da vam odrede koliko kartica možete iskoristiti u jednom potezu, u svakom potezu imate na raspolaganju pet slotova, a kartica traži onoliko slotova koliko žutih kuglica ima u donjem desnom uglu. Kada kliknete na "Odgovori" ili "Reply" ako vam je forum na engleskom jeziku, sa desne strane ekrana imaćete plavu liniju na kojoj piše inventar, tu se nalaze sve kartice koje posedujete, i u vaš post ćete ih ubaciti tako što iskucate #card (broj kartice), bez razmaka naravno. Ovo takođe možete i uraditi tako što ćete kliknuti na broj u gornjem desnom uglu kartice što će automatski iskopirati njen broj tako da samo možete da pejstujete.


Vrednosti


Vrednosti su vaši osnovni resursi, health, chakra i energija, kao student imate 100 osnovnih poena na sve vrednosti, kao genin 200, chunin 300, jonin 400, i na kraju, kao S joninu će vam sve vrednosti biti 1000 i ne mogu biti više od toga. Uz te osnovne vrednosti, na svakih 10 levela dobićete 50 poena koje možete da rasporedite kako vi želite (preporuka je da na početku sve stavljate na chakru). Health služi za primanje udaraca, svaka tehnika ima odredjen damage, odnosno štetu koju vam nanosi, i ako je ne izbegnete moraćete da skinete toliko healtha. Takođe na svakoj kartici koju koristite imate koliko ona košta, shodno tome skinućete chakre ili energije koliko piše.

Sposobnosti


Sposobnosti su malo komplikovanije, uglavnom imaju neku interakciju sa vrednostima, kao studenti ovo vam nije toliko bitno ali kasnije u igri jeste i to veoma. Pošto o njima ima previše da se piše, tako da samo na indexu foruma uđite u pravila i kliknite na sposobnosti, a bilo bi dobro da proćitate i vrednosti, pravila roleplaya, slotove i cooldown. Dugme koje vodi ka pravilima je ispod.Inventar slotovi


Vaš inventar možete posmatrati kao ranac, i logično u njemu možete nositi samo odeđen broj stvari, dakle svako oružije i item vam zauzima određeno mesta, imate 10 mesta koje možete popuniti, a to koliko svako oružije zauzima određeno je crvenim kvadratićima na donjoj strani kartice.

Pre nego što nastavite dalje, bilo bi dobro da pročitate na forumu u pravilima o vrednostima, sposobnostima, pravilima postovanja, roleplaya slotovima i cooldownu, biće vam neophodno za nastavak igre


Genin ispit


Sada kada smo sve ovo prešli, vreme je za sam genin ispit, ako ste level 10, kliknite na index, potom uđite u borbe (donji levi krug), zatim exams, pa genin  exams, i tu otvorite novu temu čiji će naslov biti (Vaše ime) genin ispit.

Na ispitu borite se protiv npc shinobija, za kog važe drugačija pravila od normalnih igrača, pre svega nema chakru i energiju, već samo health (200), i ako uradi tehniku zamene izbegava bilo koji napad bačen na njega. Cilj ispita nije da ga porazite već da pokažete da ste ovladali osnovama igre. Ovog npc shinobija aktiviraćete tako što ispod svog posta kliknete na kružić genin npc (Ovo ne možete u raditi u postu u kom otvarate temu već samo od sledećeg).

Prvi post treba da vam bude opis lokacije na koju ste došli, zajedno sa nekim kraćim rp postom (šta vaš lik radi dok čeka protivnika). Drugi treba da bude rp post u kom ćete napasti protivničkog shinobija, to možete uraditi kunaiem ili shurikenom koje od početka igre imate u svom inventaru, protivnik će vas tu verovatno napasti sa 100 damage, tako da je potrebno da to izbegnete tehnikom zamene ili speed dodge i pošto će vam verovatno ostati vrlo malo energije i chakre nakon toga, da pobegnete koristeći smoke bomb, posle toga sačekajte admina da dođe i pregleda. Ispod su primeri nekih uspešnih i dobro odrađenih genin ispita:


Kada postanete genin dobijate skill poen, što predstavlja prvu klasu tehnika koju možete izučiti, preporučeni skill poeni za početnike su svi elementi i određeni klanovi (Hyuga, Yuki, Bakuton).

Nema svrhe nastavljati tutorijal dalje pošto je prekomplikovano objasniti, konsultujte se sa iskusnijim igračima na discordu, ali u suštini kada postanete genin nastavljate levelovanje isto kao i pre do levela 50 kada ćete polagati chunin ispit, bilo bi dobro da sada pročitate sva pravila, ili bar prvih deset sekcija koje su najbitnije.

Sreću u igri želi vam admin tim NNW-a
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu